Håkan Pamler, Uddevalla och Jan Norrman, Lane Ryr, isfiskar i skredsvik.
1 av 4
Håkan Pamler, Uddevalla och Jan Norrman, Lane Ryr, hoppas på fiskelycka. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio.
Håkan Pamler från Uddevalla kan konstatera att isen fortfarande ligger tjock. Här är borrhålet runt 20 cm tjock.
2 av 4
Håkan Pamler från Uddevalla kan konstatera att isen fortfarande ligger tjock. Här är borrhålet runt 20 cm tjock. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio
På väg till Isfiske.
3 av 4
På väg in i dimman. Ett 20 tal-fiskare gav sig ut tidigt i morse för ett sista isfiske. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio
Jan Norrman, Lane Ryr och Håkan Pamler, Uddevalla på årets sista isfisketur
4 av 4
Jan Norrman, Lane Ryr och Håkan Pamler, Uddevalla på årets sista isfisketur. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio

Sista dagen för isfisket vid Skredsvik

1:32 min

Väderomslaget kan betyda slutet för isfisket för i år på Gullmarsfjorden vid Skredsvik. Där ligger isen fortfarande tjock, men inte länge till.


Medan mörkret och dimman fortfarande låg över Gullmarsfjorden i Skredsvik tidigt på söndagsmorgonen dök isfiskeentusiasterna plötsligt upp en efter en.

På isen syns en bred väg av fotspår som försvinner långt ut i dimman från fiskare som fiskat tidigare under veckan. 

Håkan Pamler från Uddevalla var en av de 20-tal fiskeentusiaster som med full fiskeutrustning gav sig ut med isborr och isskor på en fortfarande tjock is. 

-Det är lite tråkigt att det kan vara sista dagen idag. Det är därför jag måste passa på idag, säger Håkan Pamler som är ute och isfiskar för andra dagen i rad.

Igår fick han upp 40 sillar och några makrillar. Han hoppas på minst lika mycket fångst idag.

Men var bästa fiskelyckan är på Gullmarsfjorden är svårt att veta.

-Man får prova sig fram. Ibland räcker det med att borra ett hål. Eller också kan det bli 5-6 stycken. Vi kommer stanna här till i eftermiddag, säger Håkan Pamler och ger sig vidare ut i dimman på fjorden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista