Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Bild på Marianne Andersson.
Marianne Andersson är en av de som hörde av sig på P4 väst Facebook om ovanlig mat. Foto: Sofia Blomén

Efter femton år upptäckte hon vad som fanns i grytan

"Trodde det var ödla"
2:38 min

På en tågluff i början av 90-talet provade Marianne Andersson i Trollhättan en köttgryta. Utan att veta vad det var i den - nu har hon fått svaret. 

I veckan har P4 Väst efterlyst udda matupplevelser från lyssnarna. Och många har delat med sig av sina erfarenheter. Men då har de ändå känt till vad de har ätit. För Marianne Andersson från Trollhättan tog det 15 år innan hon fick veta vad maträtten innehöll egentligen. 

– Det var i Grekland som jag och min man bestämde oss för att prova en mustig gryta som många satt och åt. Men eftersom vi inte kunde språket fick vi inte veta vad den innehöll.

Köttet såg märkligt ut, tyckte Marianne, och under många år spekulerade de i vad det kunde vara som de hade ätit.

– Vi var rätt säkra på att det var ödla.

Så en dag femton år senare satt de och tittade på ett tv-program om matlagning från hela världen. Och där dök grytan upp.

– Vi ropade samtidigt att där var den!

Det visade sig vara en gryta gjord på komage.

– Hade jag vetat det hade jag knappast beställt den. Men det är svårt att känna sig äcklad så här långt i efterhand.

På P4 Västs Facebook kan du läsa andra lyssnares berättelser om den konstigaste mat de ätit.



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".