Polisens avspärrning vid trippelmordet i Uddevalla 7 mars 2015. Foto: Jörgen Winkler/Sveriges Radio.
Foto: Jörgen Winkler/Sveriges Radio.

Trippelmordet: Rättsexpert tror båda bröderna döms

1:31 min

Hovrätten i Göteborg kommer gå emot tingsrättens dom och döma även den yngre brodern i trippelmordet som tidigare frikändes. Det spår rättsexpert Sven-Erik Alhem.

P4 Väst direktrapporterar och sänder direkt mellan 11 och 13.

Klockan 11 i dag kommer Hovrätten för västra Sverige att meddela domen i trippelmordet mot de två bröder som misstänks för att ha dödat två män och en kvinna i Uddevalla en natt i mars för ett år sedan.

Båda bröderna nekar till anklagelserna.

Den äldre 23-årige brodern dömdes till livstids fängelse i oktober av tingsrätten, medan den yngre brodern friades helt och släpptes.

Enligt rättsexpert Sven-Erik Alhems bedömning är sannolikheten nu stor att även den yngre brodern kommer fällas för morden, eftersom han är häktad i sin frånvaro av hovrätten.

– Det är självklart, eftersom den yngre 22-årige brodern har häktats i sin frånvaro på sannolika skäl som delaktig i morden. Det är min bedömning, säger Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare och rättsexpert, till P4 Väst.

Mycket talar för att det blir livstids fängelse för båda bröderna. Då båda var över 21 år när morden begicks.

Den yngre brodern frikändes av tingsrätten och släpptes på fri fot men försvann spårlöst under hovrättsförhandlingarna.

Sven-Erik Alhem utgår från att den yngre brodern lämnat landet, men kommer hittas.

– Han kommer inte att kunna hålla sig undan internationellt, eftersom alla rättsordningar vill att mördare ska sitta bakom lås och bom. Därför är det bara en tidsfråga innan han hittas. Men det är klart, han kan ju gömma sig. Men bara en viss tid och under tiden kommer han känna sig jagad, säger Sven-Erik Alhem.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista