redaktionen
Så här glada är vi för att ni lyssnar på oss!

P4 Väst växer mest i landet

P4 Väst är den lokala P4-kanal som ökar mest i landet – och P4 Väst stärker sin ställning som den överlägset största radiokanalen i vårt område. 

En genomsnittlig vardag lyssnar 36,4 procent av befolkningen i vårt område på P 4 Väst – det är en ökning med hela 4,6 procentenheter jämfört med motsvarande mätning förra året.

Det visar den senaste lyssnarmätningen från Sifo.

– Otroligt roliga siffror för både oss som jobbar här och för vår publik. Det här visar att allt fler söker sig till oss, och en sådan här dag vill man verkligen säga tack för förtroendet till alla som lyssnar på oss och tar det av vårt utbud i FM-radion, på webben och i sociala medier, säger Peter Sundblad, kanalchef på P4 Väst.

P4 Västs ökning är störst  bland 35-49-åringarna. Publiken ökar också i alla våra tre block – morgon, förmiddag och eftermiddag.

P4 Väst är den överlägset största radiokanalen i vårt område. Näst störst är SR P3 med 12,6 procent och sedan kommer RIX FM på 10,1.

– Även om man slår ihop alla kommersiella kanaler så är vi klart större. Det är ett styrkebesked för oss på P 4 Väst och för hela public service-radion, säger Peter Sundblad.

Lyssnarmätningen bygger på telefonintervjuer med drygt 700 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista