Vattengympasaker i simhall. Bild: Karin Grip/Scanpix
Åmåls simhall ska få pengar till lekland och bubbelpool. Bild: Karin Grip/Scanpix

Fler sexbrott på Vattenpalatset

1:24 min

I lördags ofredades flera kvinnor och flickor på Vattenpalatset i Vänersborg. Nu har polisen fått in totalt nio anmälningar. 

Anmälningar om sexövergrepp på Badhuset i Vänersborg fortsätter att komma in. I dag fick polisen in nya anmälningar, totalt har man nu tagit emot nio stycken anmälningar om sexuellt ofredande. 

– Vi har inte varit med om motsvarande, konstaterar Jörgen Nygren vid polisen. 

Det är kvinnor i 30-årsåldern och flickor så unga som 13 som har utsatts. Tillvägagångssättet är liknande.

– Man har tafsat och greppat tjejerna på olika platser på deras kroppar, säger Nygren

Signalementet är vagt och spretar. Det gör att man kan konstatera att det handlar om två män som uppges vara mellan 40-50 år.

– Sedan om männen var i sällskap vet vi inte. Spaningsläget är besvärligt, vi kommer ta kontakt med brottsoffren nu för att försöka få mer information, säger Nygren. 

Nu hoppas polisen att fler personer ska höra av sig om de har sett något från i lördags, en dag med många besökare i simhallen. 

– Vi hoppas på att uppmärksamheten i radio och tidningar kan göra att någon tänker att de kan ha sett något. Vi tar emot alla uppgifter vi kan, säger Nygren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista