Camilla Läckberg
1 av 2
Camilla Läckberg Foto: Marcus Gorne/Sveriges Radio.
Christer Björkman Anna Book. Foto: Jonas Ekströmer/TT,
2 av 2
Christer Björkman Anna Book. Foto: Jonas Ekströmer/TT,

Läckberg om diskningen: Tycker synd om Anna

4:45 min

Anna Books låt "Himmel för två" diskas från Melodifestivalen eftersom låten redan tävlat i Moldavien. En av låtskrivarna är Camilla Läckberg från Fjällbacka.

– Det här är uppsidan av att vara Bohusläning , man är väldigt pragmatisk. Jag har känt mig väldigt lugn faktiskt. Jag har mest tyckt väldigt synd om Anna. Det är hon som har lagt ner mest energi. När vi låtskrivare har levererat låten så är vårt jobb i mångt och mycket klart, men Anna har verkligen slitit i fyra månader, säger Camilla Läckberg, en av låtskrivarna, till P4 Väst.

Anna Books bidrag diskas från Melodifestivalen. Anledningen är att Hennes bidrag "Himmel för två" redan har deltagit i de moldaviska uttagningarna till Eurovision Song Contest 2014, meddelar SVT på en extrainsatt presskonferens på torsdagskvällen.

– SVT fick information om att låten varit med i en uttagningstävling 2014 för ungefär två timmar sedan. De kontaktade artisten och upphovsmännen och tvingades meddela dem att låten är diskad, säger Christer Björkman, Melodifestivalens exekutiva producent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista