Jan Björklund talar
1 av 2
Liberalernas partiledare Jan Björklund talade på partiets framtidskonferens i Uddevalla. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio
Liberalerna
2 av 2
Över 200 liberaler träffades i Uddevalla under deras framtidskonferens som också besöktes av partiledaren Jan Björklund. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio

Jan Björklund (L): Lågavlönade jobb för invandrare

2:18 min

Liberalernas partiledare Jan Björklund vill skapa fler lågavlönade jobb för nyanlända, så att de snabbare kommer ut på den svenska arbetsmarknaden.

Det sa han på Liberalernas framtidskonferens i Uddevalla under lördagen.

– Sverige hade förr lite mer enkla jobb, där det inte krävdes så hög utbildning och då är så klart lönen också lägre. Vi tog bort de jobben för alla i Sverige skulle ha studentexamen. Men så kommer det en väldigt stor grupp som inte har en utbildning och då funkar inte detta, säger Jan Björklund. 

De stora frågarna under Jan Björklunds framträdande var, förutom arbetsmarknaden också dels migrationspolitiken, dels om Liberalerna ska bidra till att fälla den socialdemokratiska regeringen.

– Jag vill fälla den här regeringen i ett val men det finns ingen alternativ majoritet som kan ta över och i ett sånt läge är det ansvarslöst att bara framkalla en politisk kris i landet, säger Jan Björklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista