David Andersson i Sotji. Foto: Mattias Hadders
David Andersson i Sotji. Foto: Mattias Hadders.

David Andersson tillbaka på VM efter skadeproblemen

0:39 min

Skridskoåkaren David Andersson tävlar i morgon i distans-VM i Ryssland. Det är första gången på tre år som han är med i ett VM.

Trollhättebon David Andersson ska på fredag eftermiddagen skrinna 1 500 meter och gör därmed sitt första VM sedan 2013 och hans andra totalt.

De senaste åren har varit tunga, med skador och sjukdom, för Andersson, men nu tycker han att han har fått upp farten igen.

– Det känns väldigt bra. Det har varit väldigt bra uppladdning inför och jag känner mig i hyfsat bra form, så det kommer bli väldigt kul att få tävla här i Ryssland, säger David Andersson till P4 Väst.

Vad betyder det här VM:et för dig?

– För mig betyder det väldigt mycket. Det stora målet under hela säsongen var att försöka komma till just det här VM:et. Jag gjorde det här för ett antal år sedan och sedan dess har jag inte spelat i samma liga som förut. Nu känns det verkligen som jag har kommit tillbaka. Det betyder väldigt mycket och det är en känsla av att jag är tillbaka i den formen jag vill vara i, säger David Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista