Daniel Lennartsson och Richard Ekunde FC Trollhättan
1 av 2
Richard Ekunde
2 av 2
Richard Ekunde. Foto: NILS PETTER NILSSON / TT.

FC Trollhättan värvar från Gais

2:56 min

Fotbollsklubben FC Trollhättan har gjort klart med ett meriterat nyförvärv. Det är försvararen Richard Ekunde, som lämnar Gais för spel i division 1-klubben.

33-årige Ekunde har bland annat spelat i allsvenskan med Gais, men också representerat Åtvidaberg. Totalt har han gjort 151 allsvenska matcher.

Att han nu väljer att lämna Superettan för spel i division 1 kommenterar han på följande sätt:

– Jag är en professionell fotbollsspelare och för mig är det ett jobb. För mig gäller det att man ska ge hundra procent. Jag ser det inte som att jag ska spela i division 1 utan som att jag har fått ett nytt jobb och det måste göras till hundra procent, säger Ekunde till P4 Väst.

Du har skrivit på ett tvåårskontrakt, varför det?

– När jag väljer någonting vill jag göra det ordentligt. Så jag vill följa laget i två år och så får vi se hur det blir, säger han. 

FCT:s sportchefen Daniel Lennartsson säger klubben är mycket nöjda med värvningen och att det kanske är det mest meriterade nyförvärvet som FCT har gjort genom åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista