Hassan Kekhia flydde tillsammans med sin kusin till Sverige i höstas.
Hassan Kekhia flydde tillsammans med sin kusin till Sverige i höstas. Foto: Foto Jörgen Winkler Sveriges Radio

Syrier i Vänersborg: Tufft att ta del av nyheter från hemlandet

1:12 min

Överenskommelsen om eld upphör i Syrien som fattades på ett stormaktsmöte i München i veckan möts med frågetecken bland många syrier på Restad Gård i Vänersborg.

Hassan Kekhia  som flydde hit i höstas säger att de flesta som han känner inte ens följer rapporteringen om Syrien i medierna

– Det gör för ont att ta del av nyheterna från hemlandet, säger Hassan Kekhia som kommer från Latakiaområdet i Syrien som ligger vid Medelhavskusten.

Han följde med nyheterna tidigare men fick högt blodtryck av oron så nu följer han inga nyheter alls för det går ändå inte att göra något åt situationen resonerar han.

Däremot håller han kontakt med familjen som är kvar i Syrien som efter de ryska bombningar fått flytta norrut mot turkiska gränsen. De lever en dag till dagtillvaro och situationen för dem blir bara värre.

– De säger att det går bra för att inte oroa mig men jag förstår att det bara blir värre från ena dagen till den andra, säger Hassan Kekhia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista