Bandy Gripenspelare utan boll
Gripen samlat försvar Foto: Tobias Wireby/Sveriges Radio

Fasta situationer avgjorde när Gripen föll mot Kalix

0:54 min

Fasta situationer var det vinnande konceptet för Kalix i matchen mot jumbolaget Gripen Trollhättan. Kalix gjorde alla sina mål på straff, frislag och hörna.

– Det var tufft och det var tuffa förhållande, säger Gripens lagkapten Linnus Rönnqvist och syftade på snön som vräkte ner.

– Det var lite ovant, det var vår första snömatch, säger han.

Det är fortsatt tungt för Gripen Trollhättan i botten av elitserietabellen. Hittills har klubben bara tagit tre poäng och nu återstår bara en match av årets elitserie, på tisdag hemma mot Edsbyn.

Söndagens match mot Kalix började också riktigt dåligt för Gripens del som låg under med två mål redan efter fem minuter. Kalix gjorde ett mål på straff och ett på hörna.

Gripen reducerade till 2-1 genom Henrik Korén efter drygt 15 minuter och fick då lite kontakt, men sedan var det återigen fasta situationer som Kalix tog tillvara på.

Tre mål till blev det innan matchen var över – ytterligare ett på straff och så två frislagsmål signerade Antti Ekman.

För Gripens del gäller det att försöka hitta vinnarspåret igen till kvalserien som snart startar, men innan dess väntar alltså den sista omgången i elitserien.

– Vi satsar mot kvalet. Det blir tufft, men jag är positiv inför kvalet. Jag tror vi har stor chans att klara oss kvar, säger Rönnqvist.

FAKTA: Kalix – Gripen Trollhättan

Målen: 1-0 (2) Johan Sundqvist (straff), 2-0 (6) Anders Englund (hörna), 2-1 (17) Henrik Korén, 3-1 (26) Antti Ekman (frislag), 4-1 (45) Johan Sundqvist (straff), 5-1 (82) Antti Ekman (frislag)

Utvisningar, Kalix: 10 minuter Gripen: 20 minuter

Publik: 308

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista