Lycklig. Meraf Bahta har funnit lyckan och satsar mot sina drömamrs mål, OS. Foto: Linda Bergh/Sveriges Radio
Foto: Linda Bergh/Sveriges Radio

Glädjebeskedet: Seger för Meraf Bahta

Ulf Björklund: Fantastiskt skönt
1:57 min

Efter åtta månaders skadefrånvaro gjorde Hälle IF:s Meraf Bahta sin första tävling. Hon vann ett 10-kilometerslopp i Holland.

Meraf Bahta är regerande europamästare på 5000 meter, men har de senaste månaderna haft fotproblem. Det gjorde bland annat att hon missade förra sommarens VM i Peking.

Men under söndagseftermiddagen gjorde Bahta sin första tävling på åtta månader då hon vann 10 km-loppet i holländska Schoorl på tiden 33:21.

– Det är fantastiskt skönt att hon är tillbaka och att hon lyckas vinna ett lopp i internationell konkurrens, dessutom på en mycket bra tid sett till de förhållandena som var i dag. Det är väldigt glädjande, säger Ulf Björklund, Merafs svenska pappa, till P4 Väst.

Hon tog loppet som ett led i träningen inför sommaren och efter 16:22 på första halvan tappade hon halvminuten på den andra men vann ändå med sex sekunder i regn, blåst och bara två plusgrader, skriver friidrott.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".