Peter Knaif
Uddevallaläkaren Peter Knaif. Foto: Adam Hultfeldt/Sveriges Radio.

Läkaren Peter Knaif tar emot på köpcentrum

1:15 min

Uddevallaläkaren Peter Knaif har satsat på en liten privat och udda mottagning, mitt i vimlet bland alla affärer på Torps köpcentum. 

I november öppnade Peter Knaif sin privata läkarmottagning ute på Torp köpcentrum. Mitt bland all shopping hjälper han patienter med större och mindre besvär.

– Idén kom från två kamrater till mig, varav den ena tyckte att det kunde vara vettigt med en vaccinationsmottagning ute på Torp. Den andra kamraten tyckte att jag skulle ha fullskalig läkarmottagning.

På mottagningen, som har ett avtal med Västra Götalandsregionen, tar han och kollegan samt undersköterskan Annica Halmsjö, mot patienter som bokat innan – det går alltså inte att komma på drop-in än.

– Läkarkontakten får väl bli före besöken i affärer, för de öppnar väl inte för än tiotiden. Men visst en och annan startar väl tidigare än så, säger Peter Knaif.

Sedan mottagning öppnade i november har de fått allt fler patienter och besökarna har ökat stadigt vecka för vecka. Samtidigt har Peter Knaif och hans kollega haft tur och sluppit några allt för dramatiska scener.

– Vi har haft allt från små sår till hjärtrytmrubbningar, men inget dramatiskt med blåljus eller liknande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista