Karin Oscarsson och Tina Pavval.
Jobbsökande Karin Oscarsson talar med Tina Pavval, som representerar ett av företagen på mässan. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio.

Kamp om semestervikarier inom vården

Arbetsgivaren Monika Hammarqvist: Har fått en hel bunt med intresseanmälningar
1:40 min

Drygt 300 arbetssökande kom i dag till en jobbmässa inom vård och omsorg som Arbetsförmedlingen i Uddevalla arrangerade.

Arbetsgivaren Monika Hammarqvist, enhetschef på Lysekils kommun, var en av de elva arbetsgivare som fanns på plats under jobbmässan på Arbetsförmedlingen i Uddevalla. 

Dagens mässa anser hon var viktig att delta i eftersom konkurrensen för att få tag på ny vårdpersonal inför sommaren börjar hårdna.

– Intresset har varit stort bland de sökande. Dessutom är det väldigt kul att så många nationaliteter sökt jobb eftersom behovet finns på våra boenden, säger Monika Hammarqvist.

Hon har inte hunnit räkna bunten med alla intresseanmälningar än. Men ska dela ut dem till övriga kollegor i kommunen som inte deltog under mässan.

Henrik Svedberg, sektionschef Arbetsförmedlingen Uddevalla, anser att den här typen av fysiska möten mellan arbetsgivare och arbetssökande är ger mycket tillbaka.

– Det är nu som arbetsförmedlingen fungerar som bäst. När man kan ordna fysiska möten mellan människor, säger han.

Karin Oscarsson har sökt jobb i två år. I dag letar hon efter ett jobb som personlig assistent, något hon jobbat med tidigare.

Hur viktigt är det att ordna en sådan här mässa?

– För mig var dagens mässa en kick. Eftersom jag funderat på att jobba som assistent i flera veckor var det positivt för mig att bara ta med mig alla papper och komma ner till mässan. Det kändes välkomnande tyckte jag, säger Karin Oscarsson, som ser ut att börja på sitt nya jobb redan om några dagar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".