En polis står bakom ett av polisens avspärrningsband. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Polisens avspärrning i huset på Industrigatan i Säffle. En teknisk undersökning har inletts. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Knivskuren kvinna avled - sambo anhållen

1:27 min

Den 29-åriga kvinna som knivskars i Säffle tidigare idag, avled på Centralsjukhuset under eftermiddagen. Hennes sambo har anhållits skäligen misstänkt för mord.

Det var vid lunchtid som larmet om en knivskärning i Säffle kom. Polisen körde i ilfart till Industrigatan där en knivskuren kvinna hittades.

Hon fördes till Centralsjukhuset i Karlstad där man kunde konstatera att hon fått stickskada i buken. Tillståndet bedömdes som mycket allvarligt och hon fördes direkt till operation.

Nu fortsätter polisen med förhör med bland annat den misstänkte. Inom kort kommer åklagaren att ta ett beslut om den misstänkte mannen ska häktas.

Enligt förundersökningsledare Jonny Thomann avled kvinnan vid 15-tiden och händelsen rubriceras nu som mord.

Kort efter att polisen kom till lägenheten i centrala Säffle vid lunchtid spärrades området kring lägenheten av. En teknisk undersökning genomfördes och förhör med personer i kvinnans närhet inleddes. Dessa förhör ledde så småningom till att kvinnans 40-åriga sambo anhölls.

Enligt polisen är mannen skäligen misstänkt för mord och förundersökningsledaren Jonny Thomann säger till P4 Värmland att polisen dessutom har beslagtagit det man misstänker är mordvapnet - en kniv.

Enligt Jonny Thomann är mannen inte känd av polisen sedan tidigare. Han vill inte berätta hur den misstänkte ställer sig de anklagelser som nu riktas mot honom.

Polisen ska nu höra fler personer för att få en tydligare bild av händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista