IFK Vänersborg förlorade första kvartsfinalen

2:21 min

Svenska mästarna Västerås SK var för bra över två halvlekar. IFK Vänersborg föll, som väntat, i den första kvartsfinalen i SM-slutspelet.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra insats och krigar in till slutet, säger Stefan Karlsson, IFK Vänersborgs tränare.

Det var IFK Vänersborg som tog ledningen och det redan efter tre minuter genom skyttekungen Joakim Hedqvist, som blev frispelad och då kunde runda målvakten och lägga in bollen i öppet mål.

Västerås kvitterade Vänersborgs ledning i den 10:e minuten. Västerås tog sedan också ledningen i början av den andra halvleken.

Men efter det kom ett ryck från hemmalaget som blev matchavgörande. VSK ökade på ledningen till 3-1 i den 55:e minuten och innan matchminut 70 ledde Västerås med 5-1.

– Det blir några lite speciella mål, men jag tycker vi kommer tillbaka i matchen efter det. Jag tycker vi krigar på ett fantastiskt sätt, säger Karlsson.

Christoffer Fagerström såg till att tröstmåla för IFK Vänersborg och reducera till 5-2 i slutet på matchen.

Det blev också slutresultatet och Västerås vann som väntat, laget har vunnit bägge mötena mot IFK i elitserien också.

VSK har nu fördel i kvartsfinalserien som spelas i bäst av fem matcher, nästa match i Vänersborg på tisdag.

– Jag har en positiv känsla, säger Stefan Karlsson inför den matchen.

FAKTA: Västerås SK - IFK Vänersborg

Målen: 0-1 (3) Joakim Hedqvist, 1-1 (10) Tobias Holmberg, 2-1 (49) Simon Jansson, 3-1 (56) Jonas Nilsson, 4-1 (64) Mikael Olsson, 5-1 (66) Mikael Olsson, 5-2 (85) Christoffer Fagerström

Utvisningar, VSK: 10 minuter IFK: 40 minuter

Publik: 1875

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.