Barn åker pulka ner för backen i Sanders dalar i Uddevalla. Sportlovsaktiviteten Rumperally.
Sportlovet drog igång med rumperally i Sanders dalar i Uddevalla, trots snöbristen. Foto: Adam Hultfeldt/Sveriges Radio.

Sportlov med rumperally på menyn

1:28 min

I dag började sportlovet för många unga och vid Sanders dalar i Uddevalla så tävlades det i rumperally.

Ett av alla barn som tävlade under dagen var William Eklund som går i andra klass. Han tyckte det var roligt att åka pulka, men också lite svårt.

– Det gäller att hitta en bra raka i banan. Man ska hitta en bra sträcka, jag försöker att göra det men jag ramlar hela tiden, sade William Eklund.

I rumperally tävlar du i att åka ned för en backe på pulka eller stjärtlapp snabbare än alla andra. Idén är från början norsk, berättar arrangören Bror Widén från Uddevalla IS.

– Jag var i Norge och tävlade i det här förra året och tyckte att det här var en väldigt käck idé.

Många i Sanders dalar var segervissa under sportlovets första förmiddag, inte minst tolvåriga Rasmus Andreasson som visste vad han ville ha om han vann.

– Jag hoppas jag får pengar i alla fall, sade Rasmus Andreasson.

Snön som täcker backen i Sanders dalar i Uddevalla har skapats med hjälp av en snömaskin. Det märks, inte minst med tanke på att det annars är barmark överallt annat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista