Malin Bengtsson chef för Walkesborgsbadet Uddevalla
Simchefen Malin Bengtsson uppmanar föräldrarna att ha koll på barnen. Foto: Richard Veldre/Sveriges Radio.

Föräldrar uppmanas ha koll på barnen i simhallen

0:28 min

Föräldrar som surfar, fikar eller sitter i bastun, allt medan barnen leker ensamma i vattnet. Nu uppmanas föräldrarna som besöker simhallen i Uddevalla att stänga av sina mobiler och ha ögonen på sina barn. 

Barn under 12 år ska alltid ha sällskap av vuxen. Oavsett simkunnighet. Så lyder reglerna i simhallen Walkesborgsbadet i Uddevalla. Men det struntar många föräldrar i, en nyhet som Bohusläningen först rapporterade om.

– Det vi upplever är att föräldrarna gör andra saker. Man fikar, gymmar eller läser i sin telefon i stället, säger simhallschefen Malin Bengtsson till P4 Väst.

Under sportlovet har man extra bemanning vid bassängerna för att inget allvarligt ska hända. Och enligt Bengtsson är det ett relativt nytt problem man försöker lösa. 

– Det har gått ganska fort. Det har eskalerat sen i höstas och vi hinner inte bemanna upp extra, för det behöver vi göra ibland, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista