Göran Holmberg Ordförande Elevförbundet
Göran Holmberg är ordförande för Elevförbundet. Foto: Adam Hultfeldt/Sveriges Radio

Elevförbundet är positivt till HVB-hem på naturbruksgymnasium

Göran Holmberg: Man kan ju inte stänga ute alla männsikor
1:37 min

Munkedals kommun vill hyra ut två av elevhemmen på Dingle naturbruksgymnasium till HVB-hem för ensamkommande flyktingungdomar.

Förslaget hålls just nu på att utredas av Munkedals kommun, som hoppas på att elevhemmen ska ge plats åt 20 till 30 flyktingungdomar.

Elevförbundets väntar fortfarande på skolinspektionens beslut om huruvida de ska få lov att driva Dingle Naturbruksgymnasium eller inte, ett beslut som kommer i augusti eller september.

Göran Holmberg är ordförande för Elevförbundet och han är positiv till förslaget om HVB-hem och ser möjligheterna med det.

– Det kan vara bra för gröna näringen att få med lite människor med annan bakgrund. Kan vi sköta det på ett bra sätt och samarbeta med kommunen tror jag det kan vara en fördel, säger Göran Holmberg.

Göran Holmberg hoppas också på att skolan ska kunna hjälpa eleverna med komma in bättre i samhället.

– Om man skapar någon form av inskolningsklass till den gröna näringen för dem så har de någonting att göra om dagarna. De får vara med och lära sig och de får med sig en bakgrund, menar Göran Holmberg på elevförbundets ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".