Alexander Mellqvist mittback i LSK på sin gamla hemmaplan Strömsvallen i Lilla Edet
Alexander Mellqvist mittback i LSK på sin gamla hemmaplan Strömsvallen i Lilla Edet Foto: Foto: Jörgen Winkler / Sveriges Radio

LSK möter Syrianska i Lilla Edet

Alexander Mellqvist: "Krävs inte mycket för att det ska se ut som mycket folk"
1:32 min

Om en dryg vecka, nästa söndag, kan Lilla Edet-borna få se en fotbollmatch i Svenska Cupen på hemmaplanen Strömsvallen.

Vädret kanske extra viktigt vid den här årstiden om det ska bli mycket publik på Strömvallen.

Det betyder ju också mycket för Ljungskileklubben som gjort sig besväret att söka dispens från alla arenabestämmelser som Fotbollförbundet annars är så strikta med.

– Samarbetet med LSK:s vänklubbar i Lilla Edet är viktigt säger klubbens ordförande, Erland Holmdahl, för att bredda fotbollsintresset i hela området och ge förebilder till unga Lilla Edet-bor men också för att locka fler till Ljungskiles hemmamatcher.

Ellinor Östlund, kommunikationschef i Lilla Edet ser det som en kanonchans att sätta Lilla Edet på kartan men frågan är ju hur alla utifrån ska hitta dit, för Strömvallen och dess konstgräsplan är inte helt lätt att hitta.

– Vi får väl ha parkeringsvakter som vinkar in dem, säger Ellinor Östlund, som för säkerhets skull också lagt ut en karta på kommunens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".