Brist på saabbilar

Det är brist på Saab-bilar i Saab-staden Trollhättan. Om drygt en vecka kan återförsäljaren ANA Trollhätan inte teckna några kundorder utan bara sälja de bilar som finns på lager. I juni och juli kan ANA Trollhättan stå utan nya bilar.
Anledningen är att Saab Automobiles produktion inte räcker för att möta efterfrågan. -Det här är ganska vanligt i bilbranschen, men det är ingen situation som vi är vana vid, säger Jan Ivansson, VD för ANA Trollhättan som sedan ett par veckor bara säljer Saab efter uppdelningen av Saab- och Opel-försäljare i Tvåstad. Christer Nilsson presschef på Saab säger att mars var den bästa försäljningsmånaden i Saabs historia och att försäljningen under våren överträffat prognoserna , både när det gäller 9-5 och 9-3 modellen. -Det vi kan göra är att se till att sverigemarknaden och därmed Ana Trollhättan får extra bilar, säger Christe Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".