Ola Lindholm.
Ola Lindholm. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.

Ola Lindholm gör barnbok med monster och fantasidjur

4:48 min

– Jag tycker om att arbeta för och med barn, för man måste vara ärlig inför dem, säger Ola Lindholm, som nu debuterar som barnboksförfattare.

För några år sedan var han känd för stora delar av den unga tv-publiken med program som Wild Kids och Myror i Brallan. Nu är han mest känd på hemmaplan.

– De som är i tolvårsåldern och såg mig i Wild Kids kommer kanske ihåg mig, men för de övriga är jag nog en okänd person.

Som pappa till skolbarn är han glad över att inte längre vara tv-kändis.

– Det räcker att jag är känd på Skaftö men där känner ju alla varandra ändå.

Paddofanter, condorhjortar, en dubbelnäbbad bakåtflaxare.

Hans son har varit varit med och hittat på fantasifigurerna som befolkar boken som heter "Drömfångaren: Odjuret vaknar".

– Det finns paddofanter, condorhjortar, en dubbelnäbbad bakåtflaxare och många andra och så finns det ett riktigt monster som huvudpersonen Andy har drömt fram.

Andy, som har haft ett jobbigt liv, får hjälp att fånga in odjuret som i historien har fått liv.

– Som vuxen kan man se det som ett förkroppsligande av pojkens sorg och ilska. Som barn kan man se det som ett spännande äventyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista