Ett flertal sörjande samlas för att släppa upp röd och vita svävande ljuslyktor mot himlen. Tända ljus och blommor syns på marken.
1 av 2
Ett drygt hundratal sörjande hade sökt sig till Bävedalsvägen för att hedra de tre dödsoffren i trippelmordet. Foto: Max Lindahl/Sveriges Radio.
Flera sörjande, tända ljus i hjärtformation på marken.
2 av 2
Ett drygt hundratal sörjande hade sökt sig till Bävedalsvägen för att hedra de tre dödsoffren i trippelmordet. Foto: Max Lindahl/Sveriges Radio.

Drygt hundratal sörjande hedrade offren i trippelmordet

1:06 min

Igår hölls en minnestund vid mordplatsen för att hedra de tre offren i trippelmordet. Men för Emma Hassellöf, vars lillasyster sköts till döds, innebar årsdagen att allt kom tillbaka igen.

Ett drygt hundratal personer hade sökt sig till Bävedalsvägen igår för att hedra de tre mordoffren – på platsen där det skedde. 

För Emma Hasselöf, storasyster till den 18-åriga tjej som skjöts till döds tillsammans med två unga män den 7 mars förra året, kändes det fantastiskt
att så många dök upp på minnesstunden, säger hon efteråt.

Men att besöka platsen där hennes syster tog sköts till döds var både svårt och betydelsefullt för henne.

– Det är jobbigt, men det är ändå här hon tog sitt sista andetag. Det var här hon dog. Graven kommer jag åka till också, men det är här jag vill vara för att hedra henne och minnas henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista