Noah Hallonsten och Sanna Lohm
Noah Hallonsten och Sanna Lohm. Foto: Privat.

Kryckan fastnade i dörren – tåget åkte ändå

1:35 min

När Noah Hallonsten, 15 år, skulle stiga av tåget i Öxnered i fredags, fastnade han med sin krycka i dörrarna medan tåget åkte vidare till nästa station.

Noah Hallonsten bröt benet för två veckor sedan och har tagit sig runt på kryckor sedan dess. Det var på tåget mellan Göteborg och Vänersborg som han ringde ett stressat samtal till sin mamma, Sanna Lohm.

– Jag var på väg och skulle hämta Noah i Öxnered då han ringer mig och jag hör att han har väldigt mycket panik i rösten, säger Sanna Lohm.

Noah Hallonsten hann inte av tåget, hans krycka fastnade på insidan, mellan tågdörrarna. Ingen av medpassagerarna hjälpte honom och det fanns heller ingen personal vad han kunde se. Därför fick han åka en station extra.

Jarl Samuelsson, chef på Västtrafik, säger anledningen till att dörrarna inte öppnades för Noah Hallonstens krycka var på grund av att kryckan var så smal.

– När dörrarna slår ihop så finns det en gummilist som känner av om någonting sitter emellan. Hade det varit ett ben eller en annan kroppsdel så går inte dörren igen fullt ut och då kan inte lokföraren köra, säger Jarl Samuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista