Torget i Lysekil. Foto. Lisa Lysell/Sveriges Radio.
Foto. Lisa Lysell/Sveriges Radio.
Lysekil

Häller Lundbäck avgår

Efter att P4 Väst avslöjat att kristdemokraten Ulrika Häller Lundbäck i Lysekil ska ha försökt tillskansa sig pengar från en äldre kvinna som hon var god man för, meddelar politikern nu att hon avsäger sig sina politiska uppdrag.

Som P4 Väst har rapporterat tidigare så ska Lysekilpolitikern Ulrika Häller Lundbäck i en Facebook-konversation föreslagit till ett städbolag att hon vill ha tjugo procent i ersättning för att hon förmedlar den gamla kvinna hon är god man för, som kund till städbolaget. Något som politikern själv förnekar.

”Mot bakgrund av det ovanstående och av säkerhetsskäl har jag valt att avsäga mig mina politiska uppdrag".

I ett pressmeddelande som skickats ut till olika medier på torsdagskvällen vidhåller Häller Lundbäck att hon inte gjort något fel, men meddelar samtidigt att hon slutar som politiker.

Hon beskriver det hela som en hämndaktion från städföretagets sida eftersom de konkurrerade om samma kunder. Hon beskriver också att hon blivit utsatt för hot.

”Jag upplever hela min livssituation som mycket obehaglig och mitt politiska engagemang är inte längre värd den uppoffringen” skriver Ulrika Häller Lundbäck i pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".