saraha i Melodifestivalen 2016.
Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Saraha på nionde plats i Melodifestivalen

Frans vann publikens hjärta, och han vann därmed också Melodifestivalen. Saraha och låten Kizunguzungu slutade på nionde plats.

I tredje deltävlingen gick Saraha, Sara Larsson, vidare till Andra chansen med låten Kizunguzungu, som hon skrivit tillsammans med Anderz Wrethov och Arash Labaf. Och i Andra chansen gick det vägen, hela vägen till finalen. 

Där fick Saraha, som är bördig från Vänersborg och till vardags jobbar som lärare i Trollhättan, 11 poäng av jurygrupperna och 36 poäng av publiken – och hon slutade på plats nummer nio av tolv.

Vänersborgaren Anton Hård af Segerstad hade varit med och skrivit två av finalbidragen - Ace Wilders Don't Worry som slutade trea och Lisa Ajax med My Heart Wants You Dead som slutade sjua.

Favorittippade Frans och låten If I were sorry tog hem vinsten i Melodifestivalen, och representerar därmed Sverige i Eurovision song contest senare i vår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".