Lars hittade sin biologiska pappa i Sydkorea.
Lars tillsammans med sin biologiska pappa. Foto: Privat.

Lars hittade sin biologiska pappa i Sydkorea

3:28 min

Lars Westberg från Trollhättan adopterades till Sverige från Sydkorea när han var några månader gammal.

För några år sedan Lars Westberg till Sydkorea för att få svar på sina frågor om sitt ursprung, men resan gick inte som han hoppats.

För en och en halv månad sedan återvände han, tillsammans med Jenny Alversjö från TV4-programmet Spårlöst, för att göra ett nytt försök.

Hans biologiska mamma vill inte träffa Lars, och först såg det ut som om han inte heller skulle hitta sin biologiska pappa.

– Efter några dagar hittade vi faktiskt min faster, till att börja med. 

Det var ren lycka.

Dagen efter fick han så äntligen träffa sin pappa.

– Så fort man fått kramen och satt sig ner så inser man att det är en otroligt varm människa. Så det var ren lycka. 

Hur reagerade han? 

– Han brast ut i gråt. Man kände att han hade längtat och undrat också naturligtvis. De kände väl någon form av skam, så jag försökte tala om så fort som möjligt att jag hyser inget agg mot dem, och det är inga skuldkänslor, utan jag är väldigt lycklig över det liv jag har fått här i Sverige, säger Lars Westberg.

Och de håller kontakten, nästan dagligen, via nätet. Och han hoppas på att åka tillbaka, och vill även att släkten från Sydkorea kommer hit på besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista