Uddevalla tingsrätt. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Anställd på pizzeria våldtog kund – döms till fängelse

0:44 min

Den man som åtalats för våldtäkt på en pizzeria i norra Bohuslän döms till fängelse i två år och till utvisning i tio år.

Det var i början av året som den 16-åriga flickan begav sig till pizzerian på kvällen för att bland annat köpa cigaretter. Den 25-årige mannen som arbetade där hade hon aldrig träffat tidigare. Han frågade om hon var singel, hur gammal hon var och var hon bodde. Utanför pizzerian rökte de en cigarett tillsammans, och väl där inne igen skedde övergreppet.

Flickan bad flera gånger mannen att sluta. Hon lyckades till slut ta sig loss ur hans grepp och sprang då mot dörren som visade sig vara låst. Trots det tog hon sig ut och väl hemma berättade hon för sin syster om vad som hade hänt. Enligt domen har flickan mått mycket dåligt efter händelsen.

Förutom två års fängelse och utvisning i tio år, döms mannen även att betala 115 000 kronor i skadestånd till den 16-åriga flickan.

Mannen nekar till gärningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista