Ett husbygge.
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT.

Enhetschef i Sotenäs tillbakavisar bygglovskritiken

Måns Hallén: Vi är varken rättsosäkra eller sämre än någon annan kommun
0:47 min

Måns Hallèn, chef för plan och bygglovsenheten i Sotenäs, tillbakavisar nu kommunrevisionens oberoende kritiska granskning av bygglovshandläggningen i kommunen.

– Bygglovshandläggningen i Sotenäs kommun är varken rättsosäker eller sämre än någon annan kommun, säger Måns Hallèn, chef på plan och bygglovsenheten i Sotenäs kommun.  

Granskningen konstaterar att plan- och byggenheten i Sotenäs kommun saknar tillräckliga rutiner för bygglovshandläggning.

Det rör sig bland annat om tidigare bygglovsbeslut varierat kraftigt beroende på val av handläggare. Och i granskningens stickprovsundersökning har det i flera fall saknats en tydlig motivering till beslut.

Men enligt Hallén är det hög personalomsättning med skiftande bygglovserfarenhet, i kombination med extremt många bygglovsärenden, som är anledningen till att inte rutinerna följts.

Han välkomnar granskningen, men säger samtidigt att plan- och bygglovsenheten kontinuerligt jobbar för att förbättra rutinerna med handläggningsärendena.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".