Västtrafiks tåg på Bohusbanan. Foto: Tommy Öster/P4 Väst
Foto: Tommy Öster/P4 Väst

750 000 i reseersättning efter tågstörningen

0:50 min

Efter förseningar och inställda tåg på grund av branden i teknikhuset i Göteborg i mitten av februari tidigare i år har Västtrafik hittills betalat ut 750 000 kronor i utbetalningar vid resegaranti och mer kan det bli.

– Det är en hög summa om man ser på den här korta perioden på tre veckor som det handlade om så är det mycket pengar, säger Jens Holmberg, pressinformatör på Västtrafik.

Eftersom resenärerna har 60 dagar på sig att ansöka om ersättning kan summan öka de kommande drygt 20 dagarna och övriga kostnader för exempelvis ersättningsbussar är inte sammanställda än.

– Det är något som vi håller på att jobba på, jag skulle tro att vi kanske är klara någon gång i slutet av april. Eftersom det är ett omfattande stopp som påverkar väldigt mycket trafik så tar det ganska lång tid att sammanställa allting, säger Jens Holmberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista