Magnus Nordin. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
1 av 2
Magnus Nordin. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Gripens Trollhättans ordförande Stellan Edström.
2 av 2
Gripens Trollhättans ordförande Stellan Edström. Foto: Jörgen Winkler/Sveriges Radio.

Gripens tränare Magnus Nordin slutar

4:48 min

Efter två år som tränare för bandylaget Gripen Trollhättan slutar nu Magnus Nordin. Han lämnar klubben som nyligen säkrade en plats i elitserien även nästa säsong.

Magnus Nordin har varit tränare de två senaste säsongen. Den första säsongen gick Gripen upp i elitserien för första gången på flera år och den här säsongen höll sig laget kvar efter kval.

I en kommentar på sociala medier skriver Magnus Nordin att den sista kvalmatchen i lördags "blev sista dagen med laget och föreningen Gripen. Extra kul att få sluta med en seger."

Tack spelare, ledare och övriga i och runt föreningen för dessa två år, skriver han på Twitter.

I ett sms till P4 Väst skriver Nordin att en av anledningarna till att han slutar är att inte delar Gripens uppfattning om hur ett elitlag ska bedrivas.

– Magnus och jag har haft många samtal under säsongen naturligtvis, och självklart att ibland har man lite olika uppfattningar om hur mycket pengar man ska satsa på det ena eller andra, säger Gripens ordförande Stellan Edström.

Han fick reda på Magnus Nordins beslut via sociala medier.

– Det känns väl inte så där riktigt, riktigt bekvämt. Sedan kan Magnus säkert tycka att vi väntat för länge med att prata med honom, men det har funnit väldigt naturliga skäl till det. Sedan får vi ta att det att Magnus väljer att göra det, säger Stellan Edström. 

Gripens kontrakt med Magnus Nordin gäller fram till 31 mars, och enligt Stellan Edström har klubben en del kontakter med potentiella tränare.

– Vi har en del kontakter och det är tränare på gång. Vi har ett ganska tufft program framför oss. Målsättningen är att undvika kval nästa år, säger han.

Just nu har klubben bara en kontrakterad spelare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista