Montage som visar Peter Larssons hus i Ljungskile, kriminalkommissarie Thord Haraldsson och försvunne Peter Larsson.
Arkivbilder som visar Peter Larssons hem 2008, i samband med att han försvann, samt kriminalkommissarie Thord Haraldsson som utrett fallet under många år, och polisens bild på Peter Larsson. Foto: Sveriges Radio och polisen.

Övervakningsfilm visar bil vid försvunne Peter Larssons hem

Thord Haraldsson: Kan det bidra är det väldigt bra
1:08 min

2008 försvann Peter Larsson från sitt hus i Ljungskile. Nu släpper polisen en övervakningsfilm, som visar en bil nära Larssons hem vid tidpunkten han försvann.

Filmen kommer att visas i TV4:s Brottsplats Sverige i kväll, på begäran från Peter Larssons anhöriga.

– Det är en film som fanns från Peter Larssons bostad, som visar en bil som kommer och vänder på hans garageuppfart, och det vid en sådan tid att vi kan misstänka att den här bilen har något med försvinnandet att göra, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

Han utredde fallet Peter Larsson och Daniel Olsson, som båda försvann under mystiska omständigheter hösten 2008, under många år. Nu har han inte längre hand om ärendet.

– Vi har jobbat mycket med den här filmen och bilden för att försöka hitta några detaljer som vi kan spåra, men vi anser inte att vi har lyckats där.

På filmen ser man endast bilens strålkastare och bakljus, enligt Haraldsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".