Kaj Lärka Carina Perlenkranz och Birgit Carlsten om föreställningen Länge Leve Laila.
Kaj Lärka, Carina Perlenkranz och Birgit Carlsten medverkar alla i öreställningen Länge Leve Laila. Foto: Jörgen Winkler/Sveriges Radio.

Laila Westersund hyllas i teaterföreställning

Carina Perenkranz: Hon var en av Sveriges absolut största komedienner
3:13 min

I kväll är det premiär för föreställningen Länge leve Laila, som hyllar yrvädret från Trollhättan Laila Westersund.

Skådespelaren och komikern Carina Perenkranz tog initiativet till föreställning, som har premiär på Hebeteatern i Trollhättan.

– Utåt sett så var hon alltid glada och käcka Laila, och på scenen så producerade hon mer skratt än vad många har gjort, och kommer att göra. Sedan har hon kanske lite andra sidor också, och kanske kommer fram just i den här föreställning.

Arbetet med föreställningen har pågått under ungefär ett år, och Carina Perenkranz, Kaj Lärka och regissören Birgit Carlsten har gjort omkring 25 intervjuer med personer runt Laila Westersund.

– Hon var verkligen clownen med två masker, den lilla privata Laila med dåligt självförtroende som egentligen inte hade några goda tankar om sig själv. Medan hon, son hon själv sa: När jag står på scen då har jag makten, berättar Birgit Carlsten, som var vän med Laila Westersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".