Cannabis Lysekil Skarstad Härva Foto: Polisen
Polisen slog till mot knarkligan i december 2014. Foto: Polisen

Långa fängelsestraff för knarkfabrik i Lysekil

Totalt 13 personer döms till fängelse för inblandningen i en omfattande knarkhärva. Fem personer drev cannabisodlingen i Skarstad i Lysekil. 

Det var i december 2014 som polisen slog till mot knarkligan. Totalt greps 27 personer runt om i Sverige. Tretton personer döms nu till fängelse mellan sex månader och nästa nio års för narkotikabrott.

Fem av personerna döms för att ha byggt och drivit knarkfabriken i en nerlagd skola i Skarstad i Lysekils kommun. Polisen kunde efter en omfattande telefonavlyssning slå till mot ligan.

– De har varit väldigt avancerade. Det är mer eller mindre industriell uppbyggnad. Man har haft olika schema för att sköta plantorna, bevattning och gödsling av plantorna, sa åklagaren Håkan Larsson till P4 Väst då

Männen har nekat till anklagelsen om grovt brott. Men tre av dem har tidigare erkänt vissa omständigheter som att de levererat jord till lokalen men också gjort vissa ombyggnationer. 

Göteborgs tingsrätt dömer personerna som drev cannabisfabriken i Lysekil för grovt narkotikabrott. Kortast straff får en så kallad hantverkare, han döms till strax över två års fängelse. Längst straff döms en av huvudmännen till; åtta år och fyra månader. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista