Uddevalla tingsrätt. Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.
Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.

Kvinnan häktas för dråp i Lysekil

2:51 min

Kvinnan häktas på sannolika skäl misstänkt för dråp. Det efter att en man hittats död i en lägenhet i Lysekil.

Åklagaren hade begärt kvinnan häktad för i första hand mord, men nu blev det den lindringare rubriceringen dråp.

– Hon är misstänkt för att i samförstånd och tillsammans med mannen ha utfört dråpet. Det bygger på att vi nu har fått en preliminär dödsorsak och även annat som framkommit i utredningen, säger åklagaren Eva Johnsson till P4 Väst.

Det var förra veckan som en man hittades död i en lägenhet i Lysekil. En annan man och kvinnan greps då misstänkta för att ha dödat offret. Kvinnan släpptes dock på fri fot, men nu har misstankarna stärkts.

Mannen är redan häktad sedan förra veckan, men han häktades misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Enligt åklagaren är det dödsorsaken som gör att brottsrubriceringen nu har ändrats till ett uppsåtligt dödande – alltså mord eller dråp.

– Obduktionen genomfördes i måndags och det preliminära utlåtandet därifrån talar om att det inte är ett vållandebrott utan att det är ett uppsåtligt dödandet, säger Eva Johnsson.

Det har förekommit våld och det är det som gör att mannen avlider, enligt Johnsson. Men exakt vad det handlar om vill åklagaren inte säga.

Eva Johnsson säger att mannen kommer senare också att begäras häktad för mord eller dråp, i stället för nuvarande rubricering.

Alla tre inblandade kände varandra.

De två misstänkta nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista