Dansare
Sumaya Saleh, Eddy Barjamovic, Samiira Saleh och Boshra al-Hajar deltar på dansfestivalen i Trollhättan. Foto: Jörgen Winkler/Sveriges Radio

Stort intresse för dansfestival i Trollhättan

1:30 min

Det var 130 ungdomar som anmält sig till Trollhättan Dance Festival som ägde rum i Kronans kulturhus under lördagen och det var också många nyfikna som kom för att se vad detta handlar om.

Inne i Kronansalen var varenda kvadratmeter upptagen av unga dansare när ledarna från en dansgrupp från Göteborg lärde ut olika "moves" från scenen.

Inne i ett annat rum var det lika fullproppat när deltagarna tränade  breakdance.

Micaela Jacobsson som är danspedagog på N3 i Trollhättan är en av initiativtagarna till festivalen.

– Egentligen var det mina elever som så gärna ville ha den här festivalen. De hade hört att det hade ordnats sådana här festivaler, som brukar kallas dansens "Gothia Cup" i andra städer runt omkring så de ville ha den här också, säger Micaela Jacobsson som varje vecka har runt 150 elever som hon undervisar i dans.

Sumaya Saleh och hennes syster Samiira har dansat i två år och var mycket förväntansfulla inför dagen och för dem betyder dansen mycket.

– Ja jättemycket sedan jag var liten så har jag velat dansa, det har varit jättekul, säger Sumaya som inriktar sig på breakdance och hiphop och att hitta på egna danser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista