Bandyfinal på studenternas ip i Uppsala.
Bättre i Uppsala? Det tycker bandyprofilen Alexander Majborn. (Arkivbild) Foto: Sören Andersson / SCANPIX

Mayborn om bandyfinalen: Flytta den från Stockholm

2:50 min

Låga publiksiffror och ingen publikfest. Nu menar Alexander Mayborn att bandyfinalen måste flytta tillbaka till Uppsala. 

I helgen avgjordes bandyfinalen i Stockholm. Det har den gjort sedan 2013, tidigare har finalen avgjorts utomhus på studenternas IP i Uppsala. Och i ett öppet brev skriver nu bandyprofilen Alexander Mayborn att finalen borde flyttas tillbaka till just Uppsala. 

– Bandyfinalen i Uppsala var det familjärt, en lagom stor stad där man träffade bandyfolk under en hel helg. När det är i Stockholm så sprids man ut så man springer aldrig på varandra. Man får inte känslan av att det är SM-final, säger han.

Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson säger att man har en del kvar att göra.

– Jag har inga invändningar mot engagemanget men det är lite vårdslöst av Mayborn. Men vi på bandyförbundet är inte nöjda med det som har varit i Stockholm. Vi har utan tvekan en resa att göra för att bandyns stora helg ska bli det vi vill. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista