Tunnelbanestationen i Maalbeek i Bryssel, efter explosionen där.
1 av 3
Fredrika Germundssons egen bild, från hennes lägenhet, efter explosionen på tunnelbanestationen.
Fredrika Germundsson
2 av 3
Fredrika Germundsson. Foto: Privat.

Fredrika från Trollhättan vittne till attentat i Bryssel

"Glassplitter och skadade överallt"
3:13 min

23-åriga Fredrika Germundsson från Trollhättan var på väg till jobbet i Bryssel och kom till tunnelbanestationen i Maalbeek precis efter explosionen där.

Följ utvecklingen i Bryssel i Ekots direktrapportering.

Flera explosioner skedde i morse i Bryssel. På flygplatsen Zaventem skedde två misstänkta självmordsdåd och en stund senare var det en explosion i tunnelbanan i området Maalbeek i centrala Bryssel, när EU-området.

Fredrika Germundsson från Trollhättan, som praktiserar på cykellobbyorganisationen ECF i Bryssel, kom till tunnelbanestationen strax efter explosionen.

– Det var glassplitter, folk skadade överallt, folk grät.

Hon mår bra, men säger att hon är chockad av det som hänt. 

– Jag visste att det hade hänt på flygplatsen, men jag tänkte att jag har tio minuter på jobbet och på en ganska lugn gata, så då tänkte jag att det var lugnt.

– Det måste ha smällt precis innan jag gav mig i väg hemifrån.

Belgisk public service uppgav på tisdagseftermiddagen att 34 människor mist livet i attackerna. En svensk skadades lindrigt i attentatet på flygplatsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".