Poliser patrullerar inne på flygplatsen i Bryssel.
Foto: Emilio Morenatti/TT.

Anton från Åmål om säkerhetsläget i Bryssel

"Det har krupit oerhört nära på väldigt kort tid"
2:35 min

26-årige Anton Andersson från Åmål har bott i Bryssel i två år och under den tiden har säkerhetsläget förändrats ordentligt, säger han. 

– Känslan av att att det ska hända något har väl funnits där, nästan under hela tiden jag har bott här, men framför allt efter Charlie Hebdo-attackerna och där efter. 

Anton Andersson jobbar som EU-tjänsteman i Bryssel, och i området där han arbetar märks det att säkerhetsläget har förändrats.

– Både de instruktioner som går ut om att man ska vara vaksam. Det går beväpnad militär i staden. Det står beväpnad militär utanför institutionerna och vissa ambassader. Det har det gjort ganska länge men efter terrorattentatet i Paris i november förra året så trappades det där upp.

Han säger att han just nu håller sig inomhus, och att han känner sig trygg för tillfället. Men samtidigt är stämningen olustig: 

– Det har krupit oerhört nära på väldigt kort tid. Det är obehagligt och skakigt. Läskigt helt enkelt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".