Campingkompisarna Eldbjörg Ryeng Ödegård och Arne Ringvold från Sör-Norge ska fira påsk i Strömstad.
1 av 2
Campingkompisarna Eldbjörg Ryeng Ödegård och Arne Ringvold från Sör-Norge ska fira påsk i Strömstad. Foto: Carin Österdahl/Sveriges Radio
Sara Skärström, marknadsansvarig på Lagunen camping i Strömstad med hunden heter Brorsan.
2 av 2
Sara Skärström, marknadsansvarig på Lagunen camping i Strömstad med hundvalpen Brorsan. Foto: Carin Österdahl/Sveriges Radio

Campingplatser i västområdet drabbas av tidig påsk

Lagunens camping ett undantag
1:29 min

Den tidiga påsken slår mot campingplatser i västområdet. Flera campingar som P4 Väst talat med uppger att bokningarna är färre i år än tidigare år. 

Men det finns undantag. Till Lagunens camping i Strömstad har norrmännen redan kommit. Och fastän vädret fortfarande är osäkert fyller de campingen och drar upp statistiken, säger marknadsansvarig Sara Skärström. 

– Vädret påverkar inte verksamheten jättemycket. Vissa kan vara oroliga över om det finns snö. Vi har i stort sett bara norrmän: 90-95 procent om inte mer. 

Arne Ringvold och Eldbjörg Ryeng Ödegård från Sör-Norge är två av de väldigt välkomna norrmännen och norskorna. De kom i lördags med sitt gäng på tjugo campingkompisar. De planerar att fira påsken här, någonting som närmast blivit en tradition.

– De senaste sex-sju åren har vi varit här. Vi trivs väldigt bra, säger Arne Ringvold. 

Hur är campinglivet här?

– Det är nydelig, härligt.  

Eldbjörg Ryeng Ödegård sitter och stickar på en pläd i vårkylan. 

– Den blir större och större. Jag hoppas bli färdig i morgon, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".