Handboll Kroppskultur mot Enköping i Allsvenskt
1 av 2
Kroppskultur mot Enköping i Allsvenskt kval Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio
Handboll Kroppskultur-Enköping i Allsvenskt kval
2 av 2
Kroppskulturs Filip Börjesson mot Enköping Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio

Kropps vann dramatisk kvalmatch

1:49 min

Kroppskultur ledde med 13-10 i början av den andra halvleken men Enköping kom tillbaka och vände efter sju mål i rad till en ledning med 17-13. Kropps visade då styrka och vann till slut med tre mål - 24-21. 

Inledningen var nervös med många enkla misstag från båda lagen. En tydlig kvalmatch med lite mål men den tog fart. Kropps hade ledningen med tre mål två gånger i första halvlek men Enköping kom snabbt tillbaka. En jämn första halvlek där Kropps ledde med 12-10.

Enköping hade vänt till 13-17 sju minuter in på andra halvlek och då såg det mörkt ut för Kropps som tog en Time out som gjorde gott och gav fyra raka mål till 17-17. Lagen följdes åt och Kropps missade två frilägen vid 20-19.

– Det är så här det skall vara det är underbart, säger Filip Börjesson.

I slutet av matchen var hemmalaget starka och visade vilja som gjorde att det blev en seger i en mycket spännande kvalmatch. Viktig seger för Kropps inför returen som spelas i Enköping på söndag.

– Det är tufft att åka till Enköping nästa helg men vi vinner med ett mål, det är blod, svett och tårar, det är underbart, säger Filip Börjesson.

Kroppskultur-Enköping 24-21 (12-10)

Målskyttar Kropps: Viktor Olofsson, Henrik Erlandsson, Filip Börjesson, Henrik Högström och Hannes Högström 4 var. Linus Olausson 3 och Anders Alfredsson 1.
Enköping: Viktor Berg von Linde 6, Gustav Odeheim 5, Carl Mitt-Holm och Magnus Glad 3, Niklas Henriksson, Joel Eneroth-Ädel, Rickard Oldberg och Dino Dzindo 1.
Publik: 508

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista