Polis bevkar avspärrningarna i Åmål
Foto: Cecilia Bergil/Sveriges Radio

Ytterligare man anhållen misstänkt för sprängning i Åmål

Fyra personer misstänks nu för inblandning i sprängattacken i en lägenhet på Läroverksgatan i Åmål. 

Det var strax före femtiden på söndagsmorgonen som polisen larmades om en explosion i en lägenhet på Läroverksgatan i Åmål. Någon ska ha kastat in en sprängladdning i lägenheten. 

I dag greps och anhölls ytterligare en man i 25-årsåldern misstänkt för inblandning i attacken. Han ska, precis som de tre personer som anhölls i söndags, vara bekant med offren. Polisen säger att de misstänkta pratar i förhör men vad deras motiv skulle ha varit vill polisen inte säga. 

– Vi tittar på alla möjligheter. De vi har anhållit pratar med oss i förhör men vad de säger kan jag inte gå in på, säger Sten Rune Timmersjö, chef för grova brott i Trollhättan. 

Vilken typ av sprängmedel har man använt?

– Det är något som vi väntar på att få veta från tekniska. 

22-årige Fredrich Nord, som bor i lägenheten tillsammans med sin flickvän, har tidigare berättat för P4 Väst om vad som hände när någon eller några kastade in sprängmedel i lägenheten. 

– Jag satt uppe och kollade på tv. Så hörde jag att det var någon vid dörren. När jag gick närmare gled dörren upp och ett föremål med stubin kom in. Jag kastade mig in i köket och sedan small det, sa han. 

 Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".