Lysekilspolitikern Fredrik Lundqvist lovar att plocka ner de bultar han olovligen borrat in en privat bergsklippa i Hallinden.
1 av 2
Lysekilspolitikern Fredrik Lundqvist lovar att plocka ner de bultar han olovligen borrat in en privat bergsklippa i Hallinden. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio.
Det råder förbud att att klättra vid berget så länge som de olovliga bultarna sitter kvar i berget enligt markägaren Magnus Strand.
2 av 2
Det råder förbud att att klättra vid berget så länge som de olovliga bultarna sitter kvar i berget enligt markägaren Magnus Strand. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio.

Lysekilspolitiker lovar att ta bort olovliga bultar i Hallinden

Fredrik Lundqvist: Politiker kan också göra fel
1:37 min

Lysekilspartiets politiker Fredrik Lundqvist är en bland de klättrare som i höstas olovligen satt upp bultar på ett klätterberg vid Hallinden i Brastad utan att först be om lov från markägarna.

Det var i helgen som P4 Väst kunde berätta om hur markägarna Magnus och Annelie Strand förbjudit all klättring på deras mark. Anledningen var att klättrare borrat in bultar i berget – utan lov

– Ja, jag tillhör en av dem. Politiker kan också vara människor och göra fel, säger Fredrik Lundqvist.

Nu har Fredrik Lundqvist, förste vice ordförande i kommunfullmäktige i Lysekil som representerar Lysekilspartiet, lovat att plocka ner sina bultar han borrat in 10 centimeter in i berget.

– Jag ska plocka ner dem så fort jag får klartecken från markägaren, säger Fredrik Lundqvist.

Fredrik Lundqvist driver ett företag där han bland annat anordnar klättringskurser.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".