Kvinna och man innan fjällmaraton
1 av 3
Äkta paret Ulrika och Robert Stenstavold som springer Herrestads Fjällmaraton. Foto: Charlott Holmåker/Sveriges Radio
Tre män innan fjällmaraton
2 av 3
Tävlingsledaren Fredrik Olsson tillsammans med löparen Stefan Larsson och funktionären Kalle Erikson. Foto: Charlott Holmåker/Sveriges Radio
Starten i Herrestads Fjällmaraton
3 av 3
Starten för 42 kilometerssträckan. Foto: Charlott Holmåker/Sveriges Radio

Premiär för fjällmaraton i Uddevalla

1:43 min

Intresset för Uddevallas första fjällmaraton överträffade arrangörernas förväntan med 150 anmälda löpare.


Tävlingen hålls på Herrestadsfjället i Uddevalla under lördagen. Tävlingsledaren Fredrik Olsson säger att syftet är att väcka intresse för fjällmaraton.

– Vi vill väcka intresse för skogslöpning. Alla kanske inte gillar att orientera men då kan man ändå vara med här och köra trailerspringning. Vi vill ha fler människor i skogen.

Arrangörerna, Uddevalla orienteringsklubb och Bokenäs IF, hoppades på ett hundratal löpare men intresset var alltså större med 150 anmälda.

– Jag har alltid varit lockad av fjällmaraton och nu när det gå på hemmaplan tyckte jag att det här måste vi vara med på, säger Ulrika Stenstavold, en av löparna.

Hon springer tillsammans med sin man, Robert Stenstavold, som är van vid distanser längre än ett maraton på 42 kilometer.

–Jag springer Ultra och det är längre än 42 kilometer. Mitt huvudsyfte idag är dels att stödja min fru

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista