Birgitta Losman. Foto: Adam Koskelainen/SR
1 av 2
Birgitta Losman. Foto: Adam Koskelainen/Sveriges Radio.
Esther O'hara Miljöpartiet
2 av 2
Miljöpartiets ordförande i Trollhättan Esther O'hara. Foto: Miljöpartiet

Regionråd öppnar för att språkrören byts ut

Esther O'Hara, gruppledare i Trollhättan: Vill de sitta kvar har de uppförsbacke
1:57 min

Många miljöpartister är kritiska mot partiets ledning. Regionrådet Birgitta Losman stänger inte dörren för att partiet kan behöva byta ut språkrören. 

De företrädare för Miljöpartiet som P4 Väst varit i kontakt med tycker att det är rätt av språkrören att ställa sina platser till förfogande. Flera av dem menar också att det visar att Miljöpartiet är ett öppet parti vilket är positivt.

Men det finns också stark kritik i de egna leden. Esther O'Hara (MP), gruppledare i Trollhättan, tillhör dem som anser att alla turer den senaste tiden skadat partiet mycket.

– Vill de sitta kvar har de en uppförsbacke nu för att få tillbaks förtroendet från miljöpartister och alla som sympatiserar med partiet.

Regionrådet Birgitta Losman, (MP), däremot öppnar för att partiet kommer att ledas av andra språkrör.

– Det kan ju vara så att det finns andra som är bättre lämpade att leda en förnyelsen inför nästa val. Jag ser fram emot de här tre veckorna inför kongressen.

Emma Nohrén, (MP), riksdagsledamot från Lysekil säger att hon har fullt förtroende för båda språkrören.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".