Bild på statsminister Stefan Löfven.
Stefan Lövfen. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Tioåring till statsministern: Bomba IS med klipulver

Bomba terrororganisationen Islamiska statens medlemmar med klipulver så att de sedan kan gripas. De föreslår en tioårig pojke i ett brev till statsministern.

Den tioårige pojken från Uddevalla skriver i brevet till statsministern att han funderar mycket på IS och att han är rädd för dem.

"Men jag har en ide. Om man bombar IS med klipulver så kan dom ju inte hålla i sina vapen och då när det kliar så mycket så kan dom inte hålla i sina vapen och då kan man ju omringa dom och gripa dom. För jag tänker mycket på det och det känns som om dom bara kommer närmare Sverige varje dag", skriver pojken i brevet.

Men statsminister Stefan Löfven är tveksam till metoden. Han understryker dock i sitt svar att terroristerna måste stoppas och att Sverige aktivt samarbetar med andra länder för detta

"Jag vet inte om klipulver har använts för att bekämpa terrorister någon
gång, men jag håller med dig om att IS, eller Daesh som jag föredrar att
kalla dem, måste stoppas. Sverige samarbetar både inom EU och FN för
att bekämpa terroristgrupper som Daesh. Tillsammans försöker vi stoppa krigen i världen och skap fred. Tack för att du hör av dig med ditt förslag", svarar statsministern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".