Malmö FF:s Tobias Sana leds bort från IFK-klacken efter att han träffats av en smällare (och reagerat med att kasta upp en hörnflagga) under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi i Göteborg.
Malmö FF:s Tobias Sana efter att han träffats av en smällare, och reagerat med att kasta upp en hörnflagga, under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi i Göteborg. Foto: Adam Ihse/TT.

IFK Göteborgs ordförande: De här krafterna ska inte få vinna

Frank Andersson: Vi ska försöka få en riktig bild av vad som hänt
0:56 min

Efter skandalscenerna under matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF funderade Blåvitts nya ordförande, Frank Andersson från Rabbalshede, på att strunta i fotbollen helt och hållet.

Den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF bröts i går efter att det kastats in ett knallskott mot planen.

Både Malmöspelaren Tobias Sana och en assisterande domare drabbades. Tobias Sana, som tidigare i karriären spelat i Göteborg, såg ut att vara rejält upprörd och fick ledas bort av ledare och spelare.

Matchen avbröts, och i samband med det tog en Frölundaspelare sig in på planen, och enligt uppgift i Expressen ska vadslagning legat bakom detta.

För Blåvitts nye ordförande Frank Andersson från Rabbalshede i Tanums kommun var det en tung kväll.

– Ända fram till jag kom hem när klockan var halv tolv i natt så kände jag: Att varför håller jag på med detta? Är det inte bättre att göra något annat? 

Men efter en natts sömn har kamplusten kommit tillbaka. 

– När man sovit en stund och vaknar till så blir man mer förbaskad, och tänker att de här krafterna, som inte är goda, ska inte få vinna.

Vad kommer hända i dag? 

– Vi ska försöka få en riktig bild av vad som hänt, säger Frank Andersson, som har gott hopp att man kommer hitta den eller de som ligger bakom knallskottet.

Här kan du lyssna och läsa mer om skandalmatchen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".