Pontus Blom och Simon Tehyrell.
Pontus Blom och Simon Tehyrell. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.

Inget Solid sound i Museiparken

Arrangören Simon Tehyrell: Risken är lite mindre än förväntad på Riverside-ängen
1:52 min

Risken för ras gör att Uddevalla solid sound inte kan vara i Museiparken i Uddevalla. Nu jobbar arrangörerna vidare för att trots allt ha festivalen på Riverside-ängen.

Så sent som i fredags verkade allt vara klart för att ha musikfestivalen Uddevalla solid sound i museiparken i Uddevalla. Den ursprungliga planen var att ha festivalen på Riverside-ängen, men en inspektion visade att det är risk för ras vid kajen på ängen.

Och när kommunens rapport om rasrisken längs hamninloppet kom i går stod det klart att rasrisken gäller även museiparken, vilket innebär att det är omöjligt att ha festivalen där. Nu jobbar arrangörerna för att trots allt ha festivalen på Riverside-ängen, men i lite mindre skala.

– Risken är lite mindre än förväntad på Riverside-ängen, säger arrangören Simon Tehyrell.

Från Uddevalla kommuns sida ser man ingen möjlighet att bygga något nytt evenemangsområde under den närmaste månaden, men menar att det finns andra spännande områden utanför centrum. Och att man i så fall är beredd att diskutera hur man kan hjälpa till med exempelvis att sätta in bussar.

– Självklart får vi ta upp en sådan diskussion, så får vi se vad det finns för lösningar att hitta, säger socialdemokratiska kommunalrådet Ingemar Samuelsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".