Produktionsledaren Cecilia Strid och Ulrik Jöback, fackordförande för Pappers avd. 119 har fått stärkt framtidstro i och med satsnignen.
1 av 4
Produktionsledaren Cecilia Strid och Ulrik Jöback, fackordförande för Pappers avd. 119 har fått stärkt framtidstro i och med satsnignen. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio
Duni Rexcell levererar råmaterial till Duni. I helgen ökar produktionen med 15 procent.
2 av 4
Duni Rexcell levererar råmaterial till Duni. I helgen ökar produktionen med 15 procent. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio
Två pappersmaskiner har uppgraderats med senaste teknologi för 110 miljoner kronor. Dock ej denna maskin.
3 av 4
Två pappersmaskiner har uppgraderats med senaste teknologi för 110 miljoner kronor. Dock ej denna maskin. Foto: Duni Rexcell
Stefan Åbom, vd på Duni Rexcell, tror på framtiden i Skåpafors. På sikt kanske även i den nedlagda fabriken i Dals Långed.
4 av 4
Stefan Åbom, vd på Duni Rexcell, tror på framtiden i Skåpafors. På sikt kanske även i den nedlagda fabriken i Dals Långed. Foto: Duni Rexcell

Rexcell ökar produktionen och säkrar jobben

Ulrik Jörback, fackordförande Pappers avd 119: Satsningen tryggar våra arbetstillfällen
1:48 min

Servett- och duktillverkaren Duni Rexcell i Skåpafors med sina 100 anställda kommer från och med i helgen öka sin produktion med 15 procent 

Det efter att företaget satsat 110 miljoner kronor för att uppgradera två pappersmaskiner med senaste teknologin. Något som företaget är helt ensamma om i Europa.

– Det är roligt att det investeras och att vi har ägare som tror på oss. Detta kommer trygga våra arbetstillfällen, säger Ulrik Jöback, fackordförande för Pappers avdelning 119.

Det var under 2013 som ett 80-tal personer fick gå när koncernledningen valde att lägga ner sin hygienproduktion i Dals Långed.

Företagets satsning på totalt 110 miljoner kronor innebär att Skåpaforsföretaget från och med i helgen kommer öka sin produktionen med 15 procent. ´Men i nuläget innebär det inga nya jobb.

– Vi blir nu en stabilare och modernare råvaruleverantör än tidigare. Teknologin i de två uppgraderade pappersmaskinerna vi sätter igång i helgen är vi först med i hela Europa, säger Duni Rexcells vd Stefan Åbom.

Cecilia Strid, från Vargön, blev nyanställd i november som produktionsledare på företaget.   Hon tror på framtiden trots att hon tidigare varit med om de två stora fabriksnedläggningar.

Både vid Holmens Bruk i Vargön och Inlands i Lilla Edet. Samma möte spår hon inte för Duni Rexcell.

– Med en sådan här satsning ser det betydligt ljusare ut, säger  Cecilia Strid hoppfullt.

Satsningen i Skåpafors kan på sikt innebära att fabriken i Dals-Långed kan tas i bruk igen.

– Det ser väldigt lovande ut. Mer vill jag inte säga i nuläget,  säger Stefan Åbom, vd på Duni Rexcell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".