MP:s lägsta stöd hittills

Grön ungdoms språkrör Mårten Roslund: Förståeligt att många tappar förtroende
5:42 min

Miljöpartiets turbulenta veckor fortsätter att ge utslag i väljarundersökningarna. I morgon har partiet kongress och då ska valet av språkrören hållas.

– Jag är inte jätteförvånad över siffrorna. Vi är ett litet parti i en liten regering och det i sig gör det svårt att få igenom mycket politik och att också nå ut med den. Men också med den senaste tidens turbulens är det förståeligt att många tappar förtroende för Miljöpartiet. Vi har ett jättestort jobb framför oss för att återuppbygga det förtroendet, säger Mårten Roslund från Uddevalla, som är ungdomsförbundets Grön ungdoms språkrör.

I Novus senaste mätning, som gjorts på uppdrag av TV4, får MP 4,5 procent, en nedgång med 1,1 procentenheter jämfört med april.

Det är partiets lägsta notering hittills i en Novus-mätning.

I morgon drar Miljöpartiet igång sin kongress i Karlstad och då kommer bland annat språkrör väljas – valberedningen vill byta ut Åsa Romson mot Isabella Lövin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".